WLAN uhkaa kouluissa

Keskiviikko 15.1.2014 - Jarno Kukkonen


WLAN (Wireless Local Area Network) eli WiFi-säteily on uhka lasten ja opettajien terveydelle Espoossa ja kouluissa muuallakin maailmassa. Espoossa tavoitellaan langattoman koulun -mallia, jossa on tarkoituksena pikkuhiljaa korvata perinteiset ATK-luokat langattomilla yhteyksillä varustetuilla tietokoneilla ja tableteilla. Asia herättää huolta ympäri maailman. Allekirjoita asiaan liittyvä vetoomus lasten ja kouluhenkilökunnan suojelemiseksi osoitteessa:

https://secure.avaaz.org/en/petition/The_members_of_the_European_Commission_European_Parliament_Stop_exposing_children_to_radiation_from_WiFi_and_4G_until_pr/?pv%3D7

Tampereen yliopiston sähköturvallisuusalan asiantuntijan Mikko Ahosen mukaan Suomessa on paljon esim. WLAN-yhteyksistä kärsiviä opettajia. Itselläninikin on ilmaantunut vastikään pahoja oireita, tai olen tullut tietoiseksi oireiden syystä.

Suomessa ja Pohjoismaissa sähköherkkyyttä ei tunnusteta. Asia on toisin esimerkiksi Itävallassa, jossa lääkäriliitto on diagnosoinut sähköherkkyyden EMF-syndroomaksi (Electromagnetic Field). Heidän kotisivuillaan on tietoa diagnoosista ja hoito-ohjeet. Keski-Euroopassa asiat ovat muutenkin pidemmällä tämän asian osalta. Esim. Saksan säteilyturvakeskus suosittelee lankaverkkoa ja esim. Ranskassa ja Sveitsissä ollaan tiukempia. Lisäksi Euroopan Ympäristökeskus, Euroopan neuvosto ja Euroopan parlamentti ovat kriittisempiä asian suhteen. Varovaisuusperiaatetta tulisi noudattaa ja langattomia verkkoja ei saisi kouluihin asentaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini