STUK valehtelee mikroaaltosäteilystä

Lauantai 11.1.2014 - Jarno Kukkonen


Suomen säteilyturvakeskus valehtelee tiedottaessaan, että mikroaaltosäteilyllä (kännykkä ja kännykkä- ja WLAN-tukiasemat) ei ole todettu viitteitä haitallisista terveysvaikutuksista. Sähköallergiaa/herkkyyttä yritetään tälläkin tavalla vähätellä ja marginalisoida mikroskooppisen pienen ryhmän ongelmaksi. Elinympäristömme säteilytasojen kohotessa yhä tehokkaampien langattomien yhteyksien takia, ihmisiä herkistyy koko ajan lisää säteilylle ja kokee haitallisia terveysvaikutuksia - usein oikeaa syytä tietämättä.

On vaarallista marginalisoida mikroaaltosäteily murto-osaisen vähemmistön ongelmaksi. Tällä "perusteella" jatkuvasti lisääntyvää mikroaaltosäteilyä voidaan puolustaa sillä, että näin pienen sähköherkän vähemmistön oikeus erilaiseen työskentely/elinympäristöön ei voi rikkoa valtaväestön oikeuksia huipputehokkaisiin langattomiin verkkoihin.

Tässä perustelussa ollaan pahasti väärillä urilla. Kyse on terveydestä ja turvallisuudesta - perusoikeudesta. Lain mukaan ihmisillä on oikeus terveelliseen ja turvalliseen työsketely- ja elinympäristöön. Siis kaikilla. Eikö lain pidä koskea kaikkia? Erityisen kriittinen pitäisi olla mikroaaltosäteilyn kohdalla, koska se koskee kasvuiässä olevia (ja siksi herkempiä) lapsiamme ja kaikkia ihmisiä vauvasta vaariin. Teknologiakriittisyys on tabu, josta aiemmin jo kirjoitin ja se näkyy STUKin kannassa.

Jos yhdellä ihmisellä (kuten minulla) on mikroaaltosäteilystä esim. tukiasemien vieressä haitallisia terveysvaikutuksia, voi olla muillakin ihmisillä. Loogista eikö totta? Lukuisten ihmisten kokemukset ja tutkimukset ovat todistaneet mikroaaltosäteilystä olevan haittaa monille eliökunnan eliölajeista sisältäen ihmisiä, eläimiä ja kasveja.

Tästä linkistä pääsette Tamperereen yliopiston tutkijan Mikko Ahosen Uuden Suomen puheevuoroplogiin, jossa hän toteaa STUKin valehtelevan ja listaa todistusaineistoa mikroaaltosäteilyn haittavaikutuksista.

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156810-s%C3%A4teilyturvakeskus-turvasi-joululahjat-valehtelemalla#comment-2447687Suomen

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini