Kiitos minua äänestäneille!

Torstai 13.4.2017 - Jarno Kukkonen

Lämpimät kiitokset minua äänestäneille, ja miksei myös muita perussuomalaisia ja isänmaallisia henkilöitä äänestäneille. Sain ennen tarkastuslaskentaa 34 ääntä. Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta oli mukavaa olla taas mukana. Haluan olla kantamassa korteni kekoon demokraattisen ja suomalaisen yhteiskunnan puolesta. Yhteiskunta muuttuu, kuten kaikki asiat, mutta sen on tapahduttava hallitusti, rehellisesti ja oikeudenmukaisesti.

Hyvää pääsiäistä! 

Kommentoi kirjoitusta.

Muista 568!

Sunnuntai 9.4.2017 - Jarno Kukkonen

Jos minut äänestetään valuutetuksi, aion puolustaa espoolaista koulua tervehenkisellä sosiaalista vuorovaikutusta, liikunnallisuutta ja taiteellisuutta korostavalla sivistyneellä asenteella. Ryhmä/luokkakoot eivät saa muodostua liian suuriksi. Opettajista, rehtoreista, koulukuraattoreista, koulupsykologeista ja kouluterveydenhoitajista on pidettävä huolta, jottei heidän työtaakka kasva liian suureksi. Lisäksi kannatan, että koululaitos pitää myönteisessä mielessä esillä suomalais-länsimaalaisia kulttuuriarvoja ja perinteitä. 

Espoon taloutta ei tule rakentaa veronkorotusten varaan sekä liikaa velkaa ei tule ottaa. Kannatan tiukkaa taloudenpitoa. Yritystoiminnalle tulee antaa hyvä tuki. Yritystoiminta pitää tehdä mahdollisimman kannattavaksi ja houkuttelevaksi ja on panostettava tätä kautta uusien työpaikkojen luomiseen.

Haluan turvata kustannustehokkaasti julkisen terveydenhuollon ja tehostaa sitä täydentämällä sen tarjoamia palveluita kolmannen sektorin toimijoilla ja alan yksityisten pk-yritysten tarjonnalla. Terveys- ja sosiaalipalveluiden kilpailutuksissa ei aina pidä valita halvinta yritystä vaan esim. vammaisten asumispalveluissa ovat tarkeämpiä pitka-aikaiset työsopimukset. Kilpailutuksen voi myös joissain tapauksissa jättää tekemättä.

Maahanmuuttajien suomen kielen opetukseen pitää satsata, sillä muuten heidän työllistymismahdollisuudet ovat heikot eikä kotoutuminen edisty. Ruotsalaistyylisiä vaarallisia maahanmuuttaja-alueita ei saa päästä muodostumaan. Espooseen ei pidä tehdä uusia vastaanottokeskuksia pakolaisille. Haluan suojella kuntalaisia kaikenlaiselta häirinnältä ja väkivallalta.

Kommentoi kirjoitusta.

Digivouhotustako?

Sunnuntai 2.4.2017 - Jarno Kukkonen

Vaikuttaa siltä, että "digivouhotus" saattaa mennä liian pitkälle, ellei ole jo mennyt joissain asioissa. On nimittäin tutkittu, että kirjoittamalla käsin asioita ylös oppii paremmin kuin naputtelemalla samoja asioita tietokoneelle. Käsin kirjoittaminen aktivoi aivoja monipuolisemmin ja syvemmin. Se vaatii enemmän aivojen ja käsien yhteistyötä sekä hienomotoriikkaaa. On myös tutkittu, että kun tekstiä luetaan paperilta eikä näytöltä, se muistetaan paremmin. Lisäksi ajattelun osa-alueet kuten ennalta ajattelu sekä tiedon prosessointi jäävät vähemmälle kun työskennellään tietokoneella. Käsin kirjoitetaan yllättäin pidempiä esseitä ja täydellisempiä lauseita. Näppäimistöllä kirjoittamisella on kuitenkin hyvätkin puolensa. Se on helpompaa (varsinkin kymmensormijärjestelmällä), joten se on nopeampaa ja siten on usein motivoivampaa. Tämä korostuu erityisoppilailla. Molempia kirjoitustapoja tarvitaan tulevaisuuden koulussa. Aivan sähköiseksi ei koulua pidä muuttaa. Espoon tulee soveltaa valtakunnallista opetussuunnitelmaa niin, että kielelliset perustaidot pysyvät tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. Tämä korostuu maahanmuuttaja- sekä erityisoppilailla, joilla on usein heikko suomen kielen taito.

Alla linkki lehtori Arno Kotron "digivouhotukseen" liittyvään juttuun Ilta-Sanomissa (siirrä osoitekenttään, jos ei toimi):

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005145461.html

Kommentoi kirjoitusta.

Ydinjätteestä

Maanantai 20.3.2017 - Jarno Kukkonen

Trump haluaa loppusijoittaa korkearadioaktiivista ydinjätettä Yucca-vuoreen USAssa. Viranomaisten mukaan ydinjätesäiliöiden pitäisi kestää 10 000 vuotta, jotta radioaktiivisuus madaltuisi tasolle, jotta sen tihkuminen sieltä ulos ei olisi ympäristölle enää niin vaarallista.

Ei ole varmuutta siitä, että haudatun ydinjätteen radioaktiivisuus ei pääsisi leviämään ympäristöön alle 10000 vuodessa. Päinvastoin on hyvin mahdollista, että tuhansien vuosien aikana kallioperässä liikkuva vesi syövyttää puhki ydinjätteen ympärillä olevan pallografiittirautasäiliön sekä sen sisässä sijaitsevan kuparikapselin, jolloin ympäröivä pohjavesi saastuu ja leviää yhä kauemmaksi.

Maaliikunnat ja monet ennalta arvaamattomat asiat aiheuttavat omat riskinsä ydinjätteiden suojamekanismien pettämiseksi.

Näin ydinjäteongelma haudataan syvälle maan poveen tulevien sukupolvien riesaksi. Trumpillakaan ei ole oikeutta vaarantaa tulevaisuuden ihmisten elinmahdollisuuksia.

Tietenkin on myös riskialtista säilöä sitä vartioitujen betonibunkkereiden sisällä terroristi-iskujen vuoksi. Ydinvoima on edelleen vastuuton energiantuontantomuoto.

Kommentoi kirjoitusta.

Turvallisemmat Wlan-tukiasemat Espoon kouluihin

Maanantai 20.3.2017 - Jarno Kukkonen

Fiskarin koulussa Wlan/Wifi-säteilyn määrää on rajoitettu asentamalla luokkiin kytkimet, joilla katoissa olevat tukiasemat saa tarvittaessa päälle ja pois päältä. Aikaisemmin ne säteilivät koko ajan listäten koulussa olijoiden säteilykuormaa ja kuluttaen sähköä tärpeettomasti. Näin on vielä myös Espoossa. Kytkimessä on ajastin, jolla voidaan säätää tukiasema päälle vain tarvittavaksi ajaksi. Opettajat ovat olleet tyytyväisiä kytkimiin. Ne asennettiin huoltajien aloitteesta. Asennuksen rahoitti Mannerheimin lastensuojeluyhdistyksen Fiskarin paikallisyhdistys. Kaupunki ei siihen osallistunut, mutta antoi luvan kytkinten asennukseen. Huoltajien kriittinen suhtautuminen mikroaaltosäteilyyn on liittynyt mm. Euroopan neuvoston suosituksiin, terveysriskeihin ja pedagogiaan sekä lasten ruutuajan pitämisenä kohtuullisena. Viime keväänä he keräsivät nimiä adressiin, jossa vaadittiin langattomaan tablettikouluun siirtymisen lykkäämistä Fiskarissa. Sen allekirjoitti 90 huoltajaa, joiden lapset käyvät Fiskarin koulua nyt tai lähitulevaisuudessa. Allekirjoitusten määrä oli suuri, jos sitä vertaa koulun lapsilukumäärään, joka on vain 60. Opettajat ja huoltajat halusivat kytkimet tukiasemiin jo 2014 kun ne asennettiin luokkien kattoihin. Kun niitä vaadittiin seuraavana vuonna kaupungilta, opetusviranomaiset väittivät että kytkinten asentaminen on teknisesti mahdotonta. Tätä heidän oli vaikea uskoa, sillä Ranskassa kytkimet ovat kaikissa langatonta verkkoa käyttävissä kouluissa, koska laki vaatii sitä.

Minulle Wlan-tukiasemien säteily aiheuttaa työpaikallani koulussa esimerkiksi huimausta ja ihon kuumotusta. Riippuen kuinka lähellä olen tukiasemaa. Toivon, että nämä asiat otettaisiin vihdoinkin vakavasti myös Espoossa.

Ylen lyhyt ruotsinkielinen juttu asiasta linkissä:

Kommentoi kirjoitusta.

Halla-aho ehdolle

Maanantai 13.3.2017 - Jarno Kukkonen

On hienoa että, Halla-aho lähti ehdolle. Nyt syntyy varmasti hyvää keskustelua puolueen linjasta. Halla-aho tietää paljon ja osaa perustella asiansa. Sampo Terho ei pääse liian helpolla. Kaikissa ehdokkaissa on puolensa. Paras voittakoon!

Kommentoi kirjoitusta.

Vaihtoehtoinen media

Lauantai 18.2.2017 - Jarno Kukkonen

Olen jo pitkään kritisoinut valtamediaa, joka muuntelee totuutta jatkuvasti ja sensuroi esimerkiksi globalisaation, ydinvoiman, euron, federaatio EU:n huonot puolet tai esimerkiksi Trumpin päätösten hyvät vaikutukset tavalliselle USA:n kansalaiselle. Valtamedia tarvitsee kilpailijoita, haastajia omalle yhden totuuden ideologialleen. Vastikään on ilmestynyt netissä Oikea Media-sivusto, joka toimittaa toivottavasti mahdollisimman asiallisesti ja laadukkaasti uutisia, toivottavasti totuudellisemmasta ja kokonaisvaltaisemmasta näkökulmasta. Varmasti vilkaisemisen arvoinen: 

http://www.oikeamedia.com

jos linkki ei toimi, niin nimellä löytyy kyllä!

Mielestäni tämä on aivan upea juttu! Valtamedia lyttää todennäköisesti tämänkin valemediaksi, mutta tärkeintä on se, että valtamedian monopoli murtuu.

Kommentoi kirjoitusta.

Uskoako vai eikö?

Maanantai 30.1.2017 - Jarno Kukkonen

Globalistisen ja vasemmistolaisen valtamedian kommentointi kaikesta Trumpiin liittyvästä on hyvin mustavalkoista. On vaikeaa saada oikeaa kuvaa mitä Pohjois-Amerikassa tapahtuu. Mielenosoittajat ovat liikkeellä, se on varmaa. Mutta varmasti se ei ole koko totuus. Trump ei ainakaan ole osoittautunut arvaamattomaksi ja epäluotettavaksi kuten vaaleissa jatkuvasti väitettiin, vaan hän toteuttaa sitä mistä on puhunutkin.

Sveitsin Davosissa pidettiin Maailman talousfoorumin vuosikokous 17-20.1. Siellä Kiinan presidentti Xi Jinping puolusti globalisaatiota ja sanoi, että kukaan ei voita taloussodassa. Maailman talouseliitti on lyöttäytynyt yhteen Kiinan johtavan Kommunistisen puolueen kanssa, joka hallitsee totalitaarisesti ja sallii työleiri-olosuhteet maassaan. Työleireillä ei ole puhettakaan työntekijoiden oikeuksista ja kuolemantapauksia sattuu eri aloilla jatkuvati työturvallisuuden puutteen takia. Tätäkö Länsi haluaa? Lukuunottamatta Trumpin hallintoa.

Kommentoi kirjoitusta.

Trumpin voitto

Lauantai 12.11.2016 klo 10:02 - Jarno Kukkonen

Trumpin voitto oli itsenäisen ajattelun voitto!

Trump voitti, eliitin ja heidän kannattajiensa yksipuolisesta tuesta huolimatta. Poliittinen (jopa republikaanien, sisältää median), taloudellinen ja taiteellinen eliitti tekivät kaikkensa jotta hän häviäisi. Trump-vihaa lietsottiin siekailematta. Päästrategiana oli taas median negatiivinen uutisointi ja kommentointi vastustajaa kohtaan. Kuitenkin Pohjois-Amerikassa median rooli on paljon polittisempi kuin Suomessa. Media on avoimesti poliittinen. Suomessakin voisi olla reilumpaa, jos media olisi avoimesti puolueellinen eikä salassa ja epäsuoraan negatiivisen uutisoinnin kautta, koska näin ihmisiä yritetään huijata ja vaikuttaa heidän ajatteluunsa ja mielipiteisiinsä.

Media antoi USA:ssa ja maailmalla mielikuvan, että eihän noin idiootti ehdokas voi voittaa, samoin oli Brexit-äänestyksessä: eihän noin idioottimainen ja pähkähullu hanke voi voittaa. Suomessa on tapana, että media toimittaa ns. teknisiä totuuksia, mutta johtaa harhaan. Siksi Trumpin ja Leave-leirin voitot tulivat suurimmalle osalle yllätyksinä ja joillekkin niiden vastustajille, tässä valheen kuplassa eläjille, järkytyksenä. Trumpin voitto oli Euroopassa tietenkin suurempi yllätys kuin Pohjois-Amerikassa.

Trumpin kannattajat ovat kyllästyneitä siihen politiikkaan, että maa on huseeraannut poliisina ympäri maapalloa, mutta ei pidä huolta omistaan - paljon amerikkalaisten työpaikkoja on siirtynyt halpatuotantomaihin, harmaa talous kukoistaa ja valtion velka on mammuttimainen. Nämä ovat tuttuja ongelmia lähes kaikille länsimaille ja vääränlainen ahne globalismi ei tarjoa ratkaisua niihin, päinvastoin.

Suursijoittajat ja superrikkaat kuten George Soros kampanjoivat Clintonin puolesta. Clintonhan kannatti ennen vaaleja TTIP-sopimusta ja sanoi haastattalussa koko pohjoisen pallonpuoliskon käsittävän vapaakauppa-alueen olevan unelmansa. Kuulostaa hyvältä, mutta toisessa vaakakupissa on kansainvälisten suuryhtiöiden takana olevien suursijoittajien tahto ottaa valtaa itseään rajoittavilta valtioilta. He haluaisivat, että yhtiöt voisivat haastaa valtioita oikeuteen kaupallisten etujensa rajoittamisesta. Näin demokraattisesti valitut hallitukset menettäisivät valtaansa "suurelle rahalle". Kansallisvaltiot hallituksineen ja rajoineen ovat heidän päävastustajansa.

Kommentoi kirjoitusta.

Trump ja Clinton

Sunnuntai 31.7.2016 - Jarno Kukkonen

Yhdysvaltain presindentinvaalista arvellaan tulevan todella likainen ja julma, joka jakaa ihmisiä kahteen leiriin maailmanlaajuisesti. Tämä on suoraa jatkoa osaksi mediankin aiheuttamalle vastakkainasettelulle Euroopassa kun ihmiset jakautuvat kansallismielisiin ja federalisteihin. On tietenkin paljon ihmisiä, joita nämä asiat eivät hetkauta suuntaan tai toiseen, ja sellaisia, jotka näkevät molemmissa ajattelutavoissa hyvää ja huonoa. Mielestäni tällainen aika maltillinen tai puolivälin näkökulma on hyvä ja rakentava, koska luulisi olevan totuudenmukaista, että molemmilla puolilla on jotain hyvää ja huonoa. Se estäisi ihmiseten jakautumista kahteen poteroon, mistä syntyy takuuvarmasti uusia kriisejä.

Median ja poliitikkojen vastakkainasettelun korostaminen on johtanut idän ja lännen välisen kriisin pahenemiseen, kun kumpikaan puoli, tai kummankaan puolen elitistit, eritoten media, ei edes halua kuunnella tai ymmärtää toista osapuolta vaan molemmat puhuvat vain monologia näissä "keskustelussa". Tällainen yksipuolinen puolen valitseminen, mustamaalaaminen ja yhden totuuden puolesta puhuinen, on itseasiassa vihapuhetta ja pidemmän päälle kansankiihotusta. Kauas on media joutunut ydintehtävästään, kriittisestä totuuden etsinnästä.

Länsimainen media on keskittynyt Trumpin mustamaalaamiseen, jopa demonisointiin (samoin kun Suomen media oli ja on vieläkin keskittynyt EU-kriitikoiden haukkumiseen). Voidaan kysyä, eikö hänen linjassaan ole mitään hyvää? Kaikkiko on vain älytöntä ja typerää? Eikö Clintonin linjassa ole mitään huonoa tai ikävää, kenellekkään ikävää? Se ei voi olla mahdollista.

Mielestäni Trumpissa on hyvää esimerkiksi rauhanrakentajan asenne suhteessa Venäjään, maailmanpoliisiajattelun vähetäminen, lokaalisuuden/tavallisen amerikkalaisen puolustaminen, konservatiivisemmat arvot ja ymmärrys taloudesta (velalla ei voi jatkuvasti elää). Huonoa mielestäni on mm. ydinaseiden puolustaminen, kovis-asenne ja kokemattomuus politiikasta.

Clintonissa on hyvää pitkä poliittinen kokemus sekä positiivinen suhtautuminen julkiseen terveydenhuoltoon ja ympäristöasioihin. Huonoa on mm. opportunismi suhteessa arvoliberalismiin (mielipide näihin asioihin helposti muuttuu yleisen mielipiteen muuttuessa), muutamat isot virheet aiemmissa toimissa, kylmän sodan politiikan jatkaminen suhteessa mm. Venäjään ja ääri-islamismin ongelman unohtaminen.

On kuitenkin selvää, että älyllisen neutraalina pysyminen on näissä asioissa vaikeaa, jopa mahdotonta. Eikä sitä paitsi tarvitsekaan pysyä, kunhan muistaa, että fanaattisuus politiikassakin on huono juttu. Näin esim. USA:n presidentinvaalikamppailusta ei tulisi niin likaista ja julmaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Liberaaliudesta ja kuolemanrangaistuksesta

Maanantai 25.7.2016 - Jarno Kukkonen

USA:n demokraattien vaaliohjelmaan on kirjattu kuolemanrangaistuksen poistaminen. Kuulostako hyvältä, humaanilta ja inhimilliseltä? Varmasti! Entä onko rangaistusten keventäminen noin yleensä liberaalia politiikkaa? Onhan se! Siksi se sopiikin USA:n demokraattiselle puolueelle.

Yleensä arvoihin liitettävä liberaalius eli vapaamielisyys on kohonnut viime vuosikymmeninä yhdeksi maailman hallitsevimmaksi ideologiseksi voimaksi. Arvoliberaalius kytkeytyy humanismiin, jonka perusajatus on usko ihmiskeskeisyyteen ja ihimillisyyteen. Kuulostaa vieläkin aika hyvältä, eikö vain? Vaikka erehtyminen onkin inhimillistä, kuten sananlasku sanoo, ei kaikkea tarvitse hyväksyä. Joissakin hirvittäissä massamurhissa kallistuisin kuolemanrangaistuksen taakse, koska vähempi rangaistus olisi epäoikeudenmukainen sekä tekijälle itselleen että rikoksen uhreille.

Vapaamielisyyden ääripäässä on sanoma, että kaikki pitää hyväksyä. Rangaistukset ovat sille kauhistus ja punainen vaate, niitä ei tarvita, tai ainakin mahdollisimman vähän. Mutta jos kaikki on sallittua, millään ei ole enää mitään väliä. Liiallisen vapaamielisyyden jäljet näkyvät kaikilla yhteiskunnan alueilla, eivätkä useimmiten positiivisesti.

Mielestäni on parasta kulkea keskitietä myös tässä asiassa.

Kommentoi kirjoitusta.

Brexit

Perjantai 24.6.2016 - Jarno Kukkonen

Britit äänestivät Brexitin puolesta! Järki, vapaus ja demokratia voittivat. Nyt alkaa todennäköisesti vielä kovempi brittien hiillostaminen, pelottelu, mustamaalaaminen. Jopa syrjiminen ja uhkailu ovat todennäköisiä. Toivottavasti Euroopan elitistit muistaisivat nyt ihmisoikeudet. Mutta tänään on syntymäpäiväni ja tämä oli paras lahja. Hyvää juhannusta ja kesää teille!

Kommentoi kirjoitusta.

Nationalismista

Maanantai 23.5.2016 - Jarno Kukkonen

Kuuntelin ohimennen radiosta jotain ohjelmaa MM-jääkiekkokisojen aikaan. Menossa oli keskusteluohjelma, jossa keskustelijat toivoivat Suomen suurin piirtein häviävän, koska he inhosivat voitosta seuraavaa nationalistista uhoa ja Suomi-ylistystä. Heitä selvästi piinasi kun he kuulivat rytmikkäät suomi-kannustushuudot. Heidän mielestään pelaajat kyllä ymmäsivät, että he eivät pelanneet etusijassa Suomen puolesta vaan lähinnä omasta puolestaan. Huh, huh, en tiedä voisiko muissa maissa kohdata tuollaista vihaa omaa maatansa kohtaan.

Jos tuollaista ns.nationalismia inhotaan noin paljon, niin mikä on nationalismin vastakohta?

Itävallan presidentinvaaleihin liittyen television uutislähetuksessä toimittaja sanoi, että vastakkain ovat nationalismi ja kansainvälisyys. Ylensä näitä pidetäänkin vastakohtina.

Kuitenkin nationalismin vastakohta on federalismi, koska federalismi pyrkii yhdistämään kansat ja viemään niiltä itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden. Kansainvälisyys-aate sisältää kansat, jotka tekevät yhteistyötä. Siksi se ei voi olla nationalismin vastakohta. Nationalismi ja internationalismi ovatkin saman kolikon eri puolet.

Kun vastustaa kansallisaatetta, niin pitäisi tehdä selväksi, että silloin kannattaa federalismia. Eli valta pois Suomelta.

Lopuksi vielä se, että minä en ole perinteisen nationalistinen, joka pitäisi muita kansoja Suomea huonompina. Minusta vain on hienoa olla suomalainen ja pidän kaikkia muita kansoja yhtä arvokkaina kuin Suomea. Ja kannatan perussuomalaisten lailla kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta. Tämä lienee jonkinlaista isänmaallisuutta.

Kommentoi kirjoitusta.

Julistus luotettavan median puolesta

Tiistai 1.3.2016 - Jarno Kukkonen

Valtamedioiden päätoimittajat julkaisivat julistuksen "luotettavan median puolesta" Hesarissa 1.3 (ja varmasti muissakin valtamedioissa). Julistuksella he ilmoittivat vastustavansa valemediaa, jotka heidän mielestään myrkyttävät yhteiskunnallisen keskustelun ja yhteiskunnan ilmapiirin johtamalla yleisöä tahallisesti harhaan valheellisillä viesteillään.

Minä en ole lukenut paljonkaan näitä valemedioita, joten en puhu niistä, mutta pari sanaa näiden valtamedioiden luotettavuudesta haluan sanoa. Sanomani kiteytyy päätoimittajien lauseeseen: - Otamme jatkossakin vastuun julkaisemistamme uutisista ja niiden oikeellisuudesta...

Valtamedioiden jutut pitävät mielestäni hyvin paikkansa, eli niissä sanotut tekniset asiat ovat totuudenmukaisia. Pelkästään siitä ei kuitenkaan ole kyse, vaan siitä mistä nämä valtamediat jättävät kertomatta. Otetaanpa esimerkiksi vaikka EU, euro tai maahanmuutto. Valtamedia ei ole kertonut niistä lähes yhtäkään negatiivista uutista koko siinä aikana jonka ne ovat olleet ajankohtaisia. Kaikki on hyvää mikä niihin liittyy, tai jos ei hyvää niin sitten ne ovat välttämättömiä pahoja. Siis välttämättömiä - se on heidän sanomansa.

Kun muutama vuosi sitten eduskunta päätti kolmen ydinvoimalan luvista, nämä valtamediat suolsivat vain positiiviseen sävyyn kerrottuja uutisia lupahankkeista. Ei puhuttu ydinjätteen ratkaisemattomasta ongelmasta, Nigerian uraaninlouhinnan ongelmista, uraanikaivosten jätteistä tai tämän päätöksen vaikutuksista uusiutuvan energian tuotannon edistämiseen.

Toinen esimerkki on nykyhallituksen alkutaival. Valtamedia keskittyy kritisoimaan kaikkea mahdollista. Oppositiojohtaja Rinne tuntuu olevan heidän suosikkinsa ja on joka toinen päivä televisiossa tai lehtien palsoilla kritisoimassa hallitusta. Media ei ole puhunut siitä että Suomi ottaa joka päivä 15-20 miljoonaa euroa lainaa ja siitä kuinka suurissa veloissa Suomen kunnat ovat.

Valtamedialla on siis agendansa joita he ajavat. He väittävät linjaansa "luotettavaksi" vaikka kertovat asioista vain toisen puolen - heille mieluisimman puolen. Mielestäni he tekevät osaksi sitä samaa mistä syyttävät näitä ns. valemedioita eli johtavat yleisöä harhaan - silti uutisoimatta mitään teknisesti väärää - ovelaa!

Kommentoi kirjoitusta.

YLE-vero lakkautettava

Sunnuntai 21.2.2016 - Jarno Kukkonen

YLE:n uutisissa kerrottiin tänään, että euromaille suunnitellaan yhteistä valtionvarainministeriä. Mielestäni se toisi mukanaan yhteisen valtiovarainministeriön hallinnoiman yhteisen euromaiden budjetin - liittovaltion sydämen. Tämä on ollut perussuomalaisten kammoksuma asia jo pitkään. Myös keskusta suhtautui hallitusohjelman laatimisvaiheessa taloudelliseen integraatioon erittäin kielteisesti. Uutisten jutussa haastateltiin valtionvarainministeri Stubbia, joka on tunnettu EU:n yhdentymisen ja euron kritiikittömyydestään. Hän määritteli Suomen kannaksi asiaan - varovaisen myönteinen, lyhyin askelin kohti integraatiota. Stubb painotti, että hän EI kannata isoja askelia. Ovelaa puhetta integraation kannattajalta, sillä hänen puheestaan saattoi jäädä kuulijalle vain mielikuva, että hän ei kannata isoja askeleita. Olisi pitänyt haastatella muitakin päättäjiä kuten Sipilää ja/tai Soinia. Siksi toimittajien juttu oli taas kerran integraatiomyönteinen ja puolueellinen. 

Miksi pitäisi maksaa YLE-veron kautta tukea tämmöisten puolueellisten juttujen tekoon? YLE-vero pitäisi poistaa ensi tilassa. Voit kannattaa YLE-veron lakkauttamista ajavaa kansalaisaloitetta osoitteessa:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1818

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvä Niinistö!

Maanantai 8.2.2016 - Jarno Kukkonen

Tervehdys taas lukijani pitkän tauon jälkeen!

Presidentti Sauli Niinistö sanoi puheessaan rohkeasti sen tosiasian, että "joudumme pohtimaan, suojellaanko eurooppalaisia arvoja ja ihmisiä ja todella hädässä olevia vai suojataanko ahtaan tarkasti kansainvälisiä velvotteita muista seurauksista välittämättä... eurooppalainen arvoperusta ja järjestys on turvattava, tästä ei voi olla epäselvyyttä." Niinistön linja on ollut tässä mielestäni vähän vaihteleva, mutta nyt tuli aika hyvä linjanveto. Ehkä hän olisi voinut korostaa vielä rohkeammin eurooppalaisuuden lisäksi suomalaisia arvoja ja ihmisiä. Mutta hyvä näinkin! Useille perussuomalaisille ja ehkä muillekkin tämä on ollut selvä asia jo kauan aikaa sitten...

Tärkeää on, että saksalaiset kyllästyvät Merkelin löperöön turvapaikkapolitiikkaan kunnolla. Minusta on jopa hieman koomista, että nyt he ovat vasta nyttemmin heränneet tähän tosiasiaan ja huomaavat, että rikas Saksakin joutuu ongelmiin täydellisen vapaan liikkuvuuden takia. Monikaan turvapaikanhakija ei halua tulla/jäädä esim. Itä-Eurooppaan, harvempi edes kylmiin Pohjoismaihin, tai ongelmaisiin Etelä-Euroopan maihin. Useimmat haluavat Saksaan ja Iso-Britanniaan, joka tiukentaa nyt turvapaikkapolitiikkaansa, kuten useat muutkin maat. Maakohtaisilla kiintiöillä Saksan ongelma ei ratkea, juuri tämän takia.

Kommentoi kirjoitusta.

Mamu-ilta TV:ssä

Tiistai 6.10.2015 - Jarno Kukkonen

Katsoin mamu-iltaa tv:stä ensimmäisen tunnin. Keskustelu näytti menevän vanhaa rataa, joten en uhrannut toista tuntia sille. Mamu-illassa "keskusteltiin" mm. siitä miten mamu-pelkoa voitaisiin vähentää. Keskustelu oli kuitenkin yksipuolista. Maahanmuuton kannattajat puhuivat lähinnä keskenään toimittajien säestäessä heitä. Siten eri osapuolten välinen keskustelu ei onnistunut (ohjelman ensimmäisen tunnin aikana).

Ohjelmassa mamu-kannattajat eivät oikein hyväksyneet (tai ainakin niistä ei puhuttu sen enempää) mamu-kritiitikoiden pelkoa tai heidän perustelujaan esim. Suomen talouden ja julkisten palveluiden heikkenemisestä tai rikollisuuden kasvusta. Nämä aiheet jätettiin keskustelun ulkopuolelle eikä siitä tullut hedelmällistä.

Mamu-illassa puhuttiin rasistisista hyökkäyksistä maahanmuuttajia kohtaan, ja siitä kuinka mamu-pelkoa voisi vähentää. Sitä pitääkin miettiä, mutta pitäisi myös puhua maahanmuuton kritisoijiin kohdistuvista hyökkäyksistä ja siitä kuinka niitä voitaisiin ehkäistä. Kansanedustaja Juho Eerola kertoi, että eilen hänet uhattiin tappaa. Tämän hätkähdyttävän lauseen jälkeen asiasta ei enää puhuttu. Media kohteli tässäkin ohjelmassa puolueellisesti eri mielipiteitä ja oli siten osasyyllinen mamu-pelkojen pysymiseen, tai jopa niiden kasvamiseen.

Luulen, että kiihkeimmät maahanmuuton kannattajat eivät ole edes kiinnostuneita eri mieltä olevien peloista, mielipiteistä tai perusteluista. Eri mieltä olevat ovat vain rasisteja. Heille on tärkeintä, että asiat menevät heidän tahtonsa mukaan. Eli maahanmuuttajia mahdollisimman paljon Suomeen.

Kuitenkin, tämänkin "potutuspuheen" jälkeen, uskon että asiaan tulee järkeä suomalaisten ryhtyessä yhä enemmän kannattamaan perussuomalaisia pakolaiskriisin seurauksena.

Kommentoi kirjoitusta.

Turvapaikanhakijoista

Perjantai 2.10.2015 - Jarno Kukkonen

Turvapaikanhakijoita tulee Suomeen kymmeniä tuhansia tänä vuonna. YK:n sopimus velvoittaa käsittelemään turvapaikkahakemukset. Vaikka turvapaikanhakijoiden pitäisi EU:n sääntöjen mukaan hakea turvapaikkaa maasta, johon he tulivat ensimmäisenä, kulkevat he silti  haluamaansa maahan ja vaativat ylläpitoa. Näyttää siltä, että YK:n mandaatilla he voivat tehdä näin. Mielestäni tätä kyseistä YK:n sopimusta tulisi tarkastella uudestaan siihen suuntaan, että turvapaikkapolitiikka muutettaisiin ainakin osaksi pakolaisleirien massiiviseksi kehittämiseksi. Se on laiminlyöty kunnolla. Pakolaisleireillä Turkissa, Jordaniassa ja Libanonissa on vielä miljoonia pakolaisia, jotka tulevat Eurooppaan, jos mitään ei tehdä. Jopa presidentti Niinistö viittasi tähän sanoessaan, että kriisin hoitamistapaa pitäisi tarkastella.

En ihmettele, jos jopa kiltit suomalaiset lähtevät mielenosoituksiin tätä älyttömyyttä vastaan. Mielestäni se on järkevää, sillä niinhän demokratioissa toimitaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Pakolaiskriisistä ja sen hoidon kritiikittömyydestä

Lauantai 5.9.2015 - Jarno Kukkonen

Mikä on demonisoinnin vastakohta? Ehkä "enkelöinti". Ajatus tulee mieleen kun katsoo valtamedian ja elitistien uutisointia ja kommentointia pakolaiskriisistä. Täydellinen kritiikittömyys on tällaista "enkelöintiä". Kritiikittömyys on mustavalkoista ajattelua, josta nämä kaksi ryhmittymää syyttävät kaikkia niitä kansalaisia, jotka uskaltavat sanoa mielipiteensä ja ilmaista kritiikkinsä julkisesti.

Suomi on talous. Eli systeemi jolla on menot ja tulot. Suomi joutuu jo nyt leikkaamaan vähäosaisilta suomalaisilta ja ottamaan velkaa useita miljardeja. Ei tarvita Albert Einsteiniä tajuamaan mitä tapahtuu, jos Suomi joutuu ottamaan vuosittain tuhansia lisää pääosin työttömiksi. Suomi voi joutua muutamassa kymmenessä vuodessa konkurssiin, kuten Kreikka meni, ja joutua suurpankkien ja kansainvälisten rahoittajien armoille. Tämä on uhkana jo ilman pakolaiskriisiäkin globalisaation takia. Panoksena on lopulta itse vapaus.

Hädänalaisimpia pitää pystyä auttamaan, kuten syyrialaisia, mutta se pitäisi tehdä suurimmaksi osaksi kriisipesäkkeen lähialueilla, esimerkiksi kehittämällä Turkin pakolaiskeskuksia. Suomi voisi rakentaa varojensa puitteissa sinne taloja ja muuta infrastruktuuria sekä ylläpitää sitä. Näistä pakolaiskylistä muodostuisi pikkuhiljaa itsenäisempiä. Sinne syntyisi kysyntää ja tarjontaa sekä työpaikkoja. Kun kriisi hellittäisi kotimaassa, aika lähellä, niin sitten he voisivat palata kotimaahansa.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Monikulttuurisuuskohu

Tiistai 28.7.2015 - Jarno Kukkonen

Olli Immonen kirjoitti liian provokatiivisesti kansanedustajana. Kuitenkin tuntuu vähän siltä, että media yrittää lyödä luun kurkkuun kaikille, jotka uskaltavat kritisoida monikulttuurisuutta. Mielestäni monikulttuurisuudessa on sekä hyviä, että huonoja puolia. Yksi huono puoli on se että enenevä monikulttuurisuus johtaa helposti enenevään monokulttuurisuuteen, sellaiseen monokulttuurisuuteen, jossa eri kultturien arvokkaat erityispiirteet murenevat. Esimerkiksi Suomessa kouluissa jätetään pois suomalaisia perinteisiä kristillisiä tilaisuuksia. Huonoista puolista vielä esimerkkinä Malmön ghettoutuminen Ruotsissa. Hyvä puoli on mielestäni se, että eri kulttuurit oppivat toisiltaan. Suomalaiset voivat oppia esimerkiksi yhteisöllisyyttä ja rentoutta venäläisiltä ja afrikkalaisilta. Summa summarum: monikultturisuuttakin pitäisi tarkastella monelta kantilta, eikä vain yksisilmäisesti.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »